За вас Печат Е-мейл

Езда за начинаещи и напреднали-релакс сред природата на Витоша.


Предлагаме езда за начинаещи, за напреднали и за професионалисти,както и терапевтична езда.Местността позволява езда сред уникалната природата на планината Витоша.За по-напреднали ездачи и групи е истинско удоволствие ездата през пресечена местност.Релаксът сред уникалните пейзажи ,гледките,които се откриват към Черни връх,язовир Студена,изворите на Струма ,Живата вода са наистина впечатляващи и зареждащи душевно и физически всеки човек.

_009

Обучен инструктор се грижи за начинаещите ездачи.Многократно са доказвани плюсовете от комуникацията с коня ,особенно за децата. Дори човек да няма стремежа професионално да се занимава с езда  ,самото общуване с животното носи  успокоение , вътрешно удовлетворение и мир. Емоцията от общуването с животните допълнително  подобрява  общото  състояние.

Цени и клубни карти.


•    При начално обучение.
Заплащането за  един час езда е 20 лева.Би могло при начално обучение,двама и повече желаещи да си разделят времето и цената по равно като се възползват от същата цена на услугата.Началното обучение включва  теоретична подготовка и езда на корда.


•    Клубни карти.
Друга опция е издаване на клубна карта с отстъпка при определен брой посещения .Картите се изразходват в рамките на  1 месец.Картите могат да се използват от повече от 1 човек.
-карта за 8 посещения/8 часа езда-140лв.
-карта за 12 посещения/12 часа езда-210лв.
Има възможност за индивидуално определяне на условия за ползване на карта,време за посещения,начин на езда и т.н. в зависимост от желанията на клиента.


•    Свободна езда сред природата и преходи
Организираме свободна езда сред природата както и преходи по предварителни маршрути в рамките на един или половин ден.
При  свободна езда сред природата важат горепосочените цени,както могат да се използват и горепосочените  карти.
При организирането на преход цената  се определя в зависимост от броя на ездачите и времето на прехода.

_083

Езда и Здраве

След плуването, ездата е спортът, който развива най-комплексно всички мускулни групи в човешкия организъм. Ездата изключително добре тренира гръбначния стълб, например. Когато конят бяга, особено в бърз галоп , гръбначният стълб на ездача се движи, така че най-дългият гръбначен мускул,  се стимулира интензивно и се развива много по-правилно, отколкото при други спортове или във фитнес залата.
Освен че тонизира и оформя тялото, ездата помага и при здравословни проблеми. Оплакванията от шипове например, обикновено изчезват още след третата тренировка. При ездата прешлените се раздвижват и нагаждат, освобождавайки по този начин натрупаните напрежение и болка.

kone2009_142


Многопосочните ритмични импулси на конския гръб се предават върху седящия ездач и това подобрява равновесието, координацията, мускулната сила, подвижността в ставите, намалява спастично повишения мускулен тонус. Общуването между ездач и кон създава единствена по рода си мотивация. Психоемоционалният ефект е особено силно изразен при децата. Уникалното движение на коня, неговите триизмерни плавни движения подобряват контрола на позата, положението на главата и тялото, и координацията също и при болни от детска церебрална парализа, аутизъм и други психофизични заболявания. Доказано е, че 110-те импулса, предавани от коня, действат едновременно върху тялото и мозъка на детето. В ездата участват всички мускули, това е вид масаж на открито. Контактът с конете има поне четири пъти по-благоприятен ефект от обикновения масаж или раздвижване, категорични са специалистите.

img_3483

Какво е терапевтична езда и хипотерапия?
Това са методи, при които конете са средство за рехабилитация. Ездата като терапия е популярна още от древността, но едва в средата на нашия век започва да се използват организирано при лечение на различни заболявания като детска церебрална парализа, мултиплена склероза, спина бифида, мускулна дистрофия, гръбначни изкривявания, състояния след различни травми, ампутаци, зрителни и слухови увреждания, Даун синдром, аутизъм, психични проблеми и мн. др.
Модерната медицина все още е безсилна пред синдрома "Даун" или церебралната парализа например. Децата, страдащи от подобни увреждания, обикновено водят затворен живот, редовно посещавайки санаториуми и рехабилитационни центрове. Хипотерапията  или терапевтичната езда, подобрява качеството им на живот, като ги извежда на открито, раздвижва ги и създава взаимодействие между детето и коня, което подобрява неговото емоционално и физическо състояние и има силен положителен психологически ефект. Конят технически е структура, която възпроизвежда движения и ги предава на детето, стимулирайки по уникален начин мускулите и вестибуларния апарат..
Световният опит категорично доказва, че този вид терапия подобрява физическото и психическо състояние на деца с физически увреждания. Първата реакция на децата, след като усетят коня и първите движения, неизменно е усмивка, защото движението – това за тях е съвсем ново усещане.

img_3489


Но, освен здравословни преимущества, ездата има и възпитателни аспекти. Конният спорт изисква установяването и поддържането на контакт с животните. Общуването с конете, което включва и грижи, и ласки, и дисциплина, е изключително важна предпоставка в ездата.  
При терапевтичната езда хората с увреждания се научават на различни ездови умения и грижи за конете.Тя не се прилага с цел лечение на заболяването, а за рекреация и ресоциализация.
При хиппотерапията се търси изключително лечебният ефект от ездата. Чрез изпълнението на определени упражнения върху гърба на коня се постига терапевтично въздействие върху организма и подобрение в неговите функции.

 

Конна Езда

kon_12
  • заплащането за 1 час езда е 20 лв.
  • карта8 часа езда - 140 лв.
  • карта12 часа езда - 210 лв.
  • свободна езда сред природата
  • преходи по предварителни маршрути

КОНТАКТИ

  • Контакти и записвания: тел: 0886 755 559; 0877 074717
  • Витоша,с.Боснек /35 км. от София и 20км. от Перник/след Mc Donald's
  • За групи-осигурени  безплатен превоз и отстъпки.

ogan_3

  • уютна механа за придружаващи ездачите.

  • релакс сред природата на Витоша.
"Lapua" развъдник за Дого Аржентино

Кучетата ни водят началото си от един от най-добрите развъдници в Аржентина “CHAMICAL”.Родители на бащата на нашето първо куче   на развъдника LA PUA- Лора Де Маркиз са  внесените през 1992г. в България екземпляри -  Tom De Lucieli  и  Erotica De Chamical...

img_4078