Дого Аржентино "LA PUA" Печат Е-мейл
РАЗВЪДНИК “LA PUA”
Развъдника за Дого Аржентино  “La Pua” е регистриран от F.C.I. на 23.04.2003 г.Всичките екземпляри   са членове на Клуб Дого Аржентино- България .
img_4103

Кучетата ни водят началото си от един от най-добрите развъдници в Аржентина “CHAMICAL”.Родители на бащата на нашето първо куче   на развъдника LA PUA- Лора Де Маркиз са  внесените през 1992г. в България екземпляри -  Tom De Lucieli  и  Erotica De Chamical.

ЛОВНИ УМЕНИЯ НА ДОГО АРЖЕНТИНО

dogo
Нашите кучета се използват основно за лов на едър дивеч и участвуват  активно през целият ловен сезон .Породата Дого Аржентино е селектирана за лов  на диви прасета и пуми в Аржентина и това се потвърждава чрез качествата,който кучетата ни показват при изключително динамичният лов на диви прасета във дебрите на Витоша.По време на лова догото ловува  в група с останалите породи кучета участвуващи в лова,но показва доминиращата си роля и превъзходство.Изключително добре се сработва със останалите екземпляри от своята порода ,с които е работил в екип.Качествата,който го отличават като изключително добър ловец са:
•    Изключителна смелост.При схватка с дивото прасе  кучето понася твърдо без да отстъпва или охлабва захапката си всички нападения,намушквания или удари от прасето,като така помага на ловеца да доближи до мястото на схватката и да доубие прасето.
•    Обхожда горите съвсем безшумно и не се издава като долови миризма на дивеч.
•    Притежава изключително обоняние, като души въздуха ,а не дирята.
•    Догото е много гъвкаво,пъргаво и ловко при схватка с дивеча.
lov


През изминалата 2009г. някои от нашите дого аржентино”LA PUA”  участвуваха в Ловно изпитание на Клуб Дого Ажентино-България-септември.2009г. в Държавно Ловно Стопанство”Витошко-Студена”.

НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ 2009Г.

img_2994
Последното попълнение   при нас е внесеното от Италия дого аржентино - Ramses De Angel O Demonio.Със баща-Buitrecaballito ( a son of Talisman de la Vieja Diana) ,майка-  Milonga De Angel O Demonio.Майката на Рамзес е пълна сестра на  Indio De Angel O Demonio, който е първи of ranking of F.C.I. -2007г.
Повече info за горепосочените развъдници може да намерите на следните link:
"de Angel o Demonio" kennels - Dogo argentino breeding
dr. Massimo Inzoli  ENCI - FCI Judge
Via Santo Spirito 26/5
93100 Caltanissetta  (Italy)
www.dogoargentino.it
RAMZES DE ANGEL O DEMONIO  е  Национален шампион на България  на проведената изложба  от БРФК (асоциран член на F.C.I.) на 15.02.2009г.

КОНТАКТИ ЗА СКАЧКИ И КУЧЕНЦА
Националният шампион Рамзес се отглежда в конната база”Тарсас” в с.Боснек и е свободно за скачки с женски регистрирани в Клуб Дого Аржентино-България.
Останалите кучета от развъдник”La Pua” също са свободни за скачки.
За повече инфо и контакти : 0886 315 900-Росен

 

Конна Езда

kon_12
  • заплащането за 1 час езда е 20 лв.
  • карта8 часа езда - 140 лв.
  • карта12 часа езда - 210 лв.
  • свободна езда сред природата
  • преходи по предварителни маршрути

КОНТАКТИ

  • Контакти и записвания: тел: 0886 755 559; 0877 074717
  • Витоша,с.Боснек /35 км. от София и 20км. от Перник/след Mc Donald's
  • За групи-осигурени  безплатен превоз и отстъпки.

ogan_3

  • уютна механа за придружаващи ездачите.

  • релакс сред природата на Витоша.
"Lapua" развъдник за Дого Аржентино

Кучетата ни водят началото си от един от най-добрите развъдници в Аржентина “CHAMICAL”.Родители на бащата на нашето първо куче   на развъдника LA PUA- Лора Де Маркиз са  внесените през 1992г. в България екземпляри -  Tom De Lucieli  и  Erotica De Chamical...

img_4078